Pohjoinen Teollisuus 2016: Pohjoisen alueen kilpailukyky kasvaa tavoitteellisella kehittämisellä

03.05.2016

– Pohjois-Suomen osuus maamme teollisuudesta ja viennistä on alueen väestöön suhteutettuna hyvin suuri, toteaa poliitikko ja energiateollisuuden konsultti Paavo Lipponen. Hän uskoo pohjoisen ulottuvuuden teollisuuden kasvuun. Se ei kuitenkaan tapahdu ilman tavoitteellista kehittämistyötä.

Paavo LipponenPaavo Lipponen on Pohjoinen Teollisuus -kongressin pääpuhuja. Messutapahtuman yhteydessä pidettävän kaksipäiväisen kongressin teemoina ovat keskiviikkona 25.5. pohjoinen ulottuvuus ja kilpailukyky sekä torstaina 26.5. Teollinen internet (IoT) ja älykkäät ratkaisut.

– Pohjoisen alueen tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä liikenne- ja logistiikkayhteyksiä kehittämällä voidaan avata uusia teollisia mahdollisuuksia muun muassa kaivostoiminnassa ja siihen liittyvässä jalostuksessa, Lipponen toteaa.

Pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuuksia pohtivat kongressissa myös muun muassa Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki ja SSAB:n ympäristöjohtaja Harri Leppänen. Päivän aiheina ovat kaivosteollisuuden tilanne, päästökauppa ja terästeollisuuden mahdollisuudet, energiantuotanto ja -tarve sekä logistiikka. Torstain IoT ja älykkäät ratkaisut -teemapäivä käsittelee teollisen internetin mahdollisuuksia asiantuntijatiedon ja esimerkkien avulla.

– Teollisen internetin hyöty tulee asiakkaan tai teollisen toimijan omien todellisten tarpeiden ymmärtämisestä ja siitä, että ydintoiminnan olennaiset prosessit saadaan sujuviksi. Tiedon kokonaisvaltaisempi hyödyntäminen tuo uutta bisnestä, tehokkuutta, turvallisuutta ja kannattavuutta sekä vähentää riskejä, kertoo IoT ja älykkäät ratkaisut -tilaisuuden puheenjohtaja Emil Ackerman Quvasta.

Tavoitteena kestävä kaivostoiminta

Kestävän kaivostoiminnan verkoston seminaari tuo torstaina 26.5. paikalle nimekkään alustaja- ja keskustelijajoukon pohtimaan ajankohtaista aihetta.Ville Niinistö

– Kestävä kaivostoiminta huomioi luontoarvot, kulttuurisen ja sosiaalisen toimintaympäristön sekä muut elinkeinot. Suomessa toimivat kaivosyhtiöt ovat pitkällä näiden tavoitteiden toteuttamisessa, mutta aina voidaan tehdä asioita paremmin. Siinä meitä auttaa käyttöönottovaiheessa oleva Kaivosvastuujärjestelmä, kiteyttää Kaivosteollisuus ry:n puheenjohtaja Teija Kankaanpää.

Seminaarissa ovat äänessä hänen lisäkseen muun muassa Vihreän liiton puheenjohtaja Ville Niinistö, Paliskuntain yhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Ollila ja Suomen luonnonsuojeluliitto ry:n puheenjohtaja Risto Sulkava. Maksuton seminaari on suunnattu kaivosteollisuudessa toimiville ja alan sidosryhmille.

Yli 360 messuosastolla ratkaisut teollisuuteen

Pohjoinen Teollisuus 2016 on Pohjois-Suomen ainoa teollisuuden alan messutapahtuma. Se kokoaa 25.–26.5. Ouluhalliin alan toimijat pohtimaan suomalaisen teollisuuden tulevaisuutta, pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuuksia ja menestyksen tekemistä.

Messuilla on läsnä yli 360 näytteilleasettajaa, jotka tarjoavat tuoreen läpileikkauksen teollisuuden ja sitä palvelevien toimijoiden tarjonnasta. Ohjelmalavojen tasokas ohjelma pureutuu uusimpiin teknologioihin ja teollisuuden ratkaisuihin. 3D-tulostuksen ratkaisuklinikka ja 25.5. klo 10 pidettävä miniseminaari esittelevät 3D-tulostuksen kehitystä, trendejä ja käyttöä teollisuudessa.

Rosatom-FinNuclear -seminaarissa ja B2B-päivässä yritykset saavat tietoa Hanhikivi 1 -hankkeen tulevista hankinnoista ja alihankinnan tavoista. Se on samalla asiasta kiinnostuneiden yritysten verkostoitumisen mahdollisuus. AEL:n englanninkielisessä seminaarissa tarkastellaan käyttövarmuutta.Tunnelmia Pohjoinen Teollisuus 2014 messuilta

Yhteistyö pohjoisen teollisuuden vahvuutena

Pohjoinen Teollisuus on kohtaamisen, keskustelun ja yhteistyön rakentamisen tapahtuma. Seminaareissa kuullaan ja keskustellaan ajankohtaista asioista. Tapahtumassa myös luodaan tulevaisuuden bisneskontakteja 25.5. kello 12–16 BusinessOulun kontaktitapahtumassa.

– Pohjoisessa teollisuudessa tehdään hyvää yhteistyötä ja haetaan synergiaetuja eri toimijoiden kesken. Yhteistyöllä on saatu aikaan toimivia ratkaisuja muun muassa logistiikan ja kunnossapidon alueilla, toteaa Lapin kauppakamarin puheenjohtaja ja Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden johtaja Juha Mäkimattila.

Hän painottaa, että vahva messutapahtuma viestii, että pohjoisessa on kasvualustaa menestyksekkäälle yritystoiminnalle.

– Pohjoinen alue on erityinen teollisuuden näkökulmasta. Laajat luonnonvarat, kova osaaminen ja vahva tahto menestyä vievät suomalaista pohjoista teollisuutta eteenpäin, toteaa tapahtuman järjestäjä Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Tervetuloa!

Pohjoinen Teollisuus
ke 25.5. klo 9-18
to 26.5. klo 9-17
Ouluhalli, Oulu

www.pohjoinenteollisuus.fi
www.pote.fi

Lisätietoja:
Juha Nyholm, tuoteryhmäpäällikkö, Expomark Oy
p. 050 585 4727 juha.nyholm(at)expomark.fi

Median palvelut:
Taina Hiekkataipale, markkinointipäällikkö, Expomark Oy
p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi 

Takaisin